Tévhitek a lementett (pinterest, google…stb) körmökről.

Biztos te is jártál màr úgy, hogy találtál egy szuper jó körmöt átküldted a körmösödnek vagy lementetted elvitted s elétoltad majd azt mondtad: Na ezt szeretném! 😃

Oh hát nem tudom a többiek mit éreznek ilyenkor de azt amit én azt leírom most nektek.

Imádom a pinterest-et nagyon szuper jó dolgok vannak rajta. Használom én is kb 12-13 éve ötlet szerzésre plusz fent is vagyok rajta. Ezeken a fotókon ha még a pixel minőséget kevésbbé rontva fel is ismered azt adott témát amit szeretne a vendég lesz más baj is ami felmerül. Vegyük tehát sorba.

-fénykép minőség romlás ha messengeren keresztül küldöd főleg ha nem túl jó az alap fotó felbontása. Nem éles a kép és bizonyos mintáknál ez fontos szempont.

-szín probléma. Talán ez a legnehezebb az egészben mert sajna nem írnak színkódot termék megnevezést így csak a telefon kijelzőjének és a szemünknek hihetünk. Na itt màr kezdődnek a problémák. Neki pont ilyen rózsaszín kell 😀😀😀 Tudod körmös vagyok nem varázsló. Elő a színskálát s mint egy orosz rulett vajon meg lesz e az az 1 szín ami “pont olyan” vagy nagyon hasonlít rá.

-mintázási nehézség. Na igen tehát amikor sokat feccoltál képzésekbe gyakoroltál de OLYAN  mintázott körmöt hoz a vendég és szeretné 🤣🤣 na akkor készítek egy kávét magamnak (ismét). Mindig lesznek olyanok akik ügyesebbek nálam s azért mert ez a dolguk, hogy olyan frankó kis mintákat készítsenek, hogy késztetésed legyen arra, hogy megtanuld, képezd magad.

-hozott kèp Vs. hozott kéz/köröm kombó.

Ez az a szitú amikor pl egy gél lakkos körmöt viselő vendég akinek átlagos körömágya van és nem hosszú körme szeretne egy longnails témára kitalált mintát. Nem minden minta mutat jól vagy szépen minden köröm méret és formában.

Nézzük most  a helyes használatát a hozott képeknek azt, hogy hogyan lehet boldog a vendég és a körmös.

Személy szerint nekem nincs bajom a hozott képekkel ha csak nem jönnek elő a fentebb írtak. Egy ismeretlen vendégnél vagy olyannál akinek még nem teljesen ismered az ízlését nagyon jó kis segítség tud lenni ez az opció. Mondjuk éppen ötlettelenek vagytok tuti a pintereseten vagy körmös oldalakon találsz inspirációt és itt màr meg is fogalmazódott a letöltött/hozott képek lényege. Amikor látunk egy körmöt amit szeretnénk s megmutatjuk a körmösünknek úgy álljunk hozzà, hogy inspiráció ként használjuk a témát. Legyünk merészek s változtassunk ha szükséges. Hallgassuk meg körmösünk véleményét hiszen jó rálátással  kell lennie a szakmára. Tisztàba kell lennie a színek harmóniájával milyen méreten milyen formán mi mutat jól stb.

Használjuk inspirációként a talált fotókat de alkossunk egyedi munkát. Használjuk a fantáziánkat és tegyük bele abba a munkába önmagunkat is 🙂

Debreceni műkörmös
Debreceni műkörmös

Példa:

Gél lakk😊

  • Itt a vendég maga a minta stílusához ragaszkodott és a színvilág egy skálája felé húzott. Azt gondolom jól teljesítettünk. Maradt az eredeti kép adta inspiráció még is benne a saját választás.